≡ Meniu

VA MAI EXISTA “ROMÂNIA” ÎN 2030?

Poporul bugetar vrea salarii mai mari, poporul privat vrea taxe mai mici și salarii mari, regnul politic vrea inflație mică și investiții multe (deci mai multă taxare), ca să poată guverna (aka corupțări) în liniște.

Întrebarea e: cum le împaci pe toate trei?

În cazul grevei NAȚIONALE din educație, guvernanții așteaptă ca bugetarii (dascălii) să se încaiere cu privații (părinții, elevii și studenții).

Întrebarea e: le va reuși și de data aceasta să ne încaiere unii împotriva celorlalți, ca în pLandemie?

În privat avem o categorie privilegiată, IT-iștii, scutită de impozitul pe salariu, iar aici salariile sunt dintre cele mai mari din economie.
Nu sunt 2600 net lunar, ca în cazul unui dascăl debutant, în condițiile în care coșul minim, conform INS, e 3200 ron/lună.

Întrebarea e:oare de ce la unii se poate cu scutiri și la ceilalți nu se poate?

Pensionarii contributivi ieșiți la 65 sunt umiliți an de an cu pensii de mizerie neindexate nici măcar cu inflația, în timp ce unii speciali necontributivi, ieșiți la 45 de ani, belferesc pe bogăție și pensii nesimțite actualizate întocmai și la timp.

Întrebarea e: oare de ce statul e pentru unii mumă pentru alții ciumă?

Corporațiile străine din România plătesc cele mai mici impozite din Europa în timp ce dările pe salarii, deși nu sunt 70-80% (ca în Suedia, pe anumite tax brackets), sunt destul de mari, raportat la prețurile mari existente în RO (mâncare, energie, carburant, chirii, etc.) și la micimea lefurilor de aici, în raport cu lefurile de afară.

Întrebarea e: întrebarea e, ne îndreptăm spre faliment național, ca țară, către incapacitate de plată?

OMV-ul a fost scutit de 700 milioane taxe, acum o lună, dar nu sunt bani destui, dom’le, la bugetul central.
Tot OMV-ul, ca BONUS, a obținut pe filiera Hoha până și prelungirea licenței de exploatare până în 2047, în mai puțin de două săptămâni !!!

Întrebarea e: oare de ce OMV-ul primește aceste privilegii prin ACTE NORMATIVE (inclusiv secrete), ORDONATE UNILATERAL și la discreție, printr-o simplă ridicare de sprânceană, în timp ce dascălii nici după trei săptămâni de grevă NAȚIONALĂ nu obțin când cer tot garanții de tip ACT NORMATIV?
Ba li se mai și scot ochii cu acorduri FĂRĂ NICI O VALOARE JURIDICĂ!

Plătim ANTICIPAT muniție, armament și echipamente, adică le cumpărăm cu banii înainte, ca la bordel.
Suntem singurii fraieri din NATO care plătesc cu 20 de ani înainte “marfa”.
Ceea ce ni se livrează sunt echipamente DEFECTE sau INUTILE, de fapt; așa cum avem F-16 care nu se ridică de la sol nici la paradele de 1 decembrie sau Piranha “flotante” care plutesc ca toporu’ la fund la exercițiile militare.

Întrebarea e: oare de ce România e tratată ca la bordel când trebuie să dea, dar are parte de tratament de “stat falimentar” prin dobânzile exorbitante sau condiționalitățile imposibile (vezi PNRR), când tre’ să ia?

Toți strigă “unirea face puterea”, în abstract, dar când vine vorba de sprijin civic, în concret, se duce pe apa sânbetei orice lozincă legată de SOLIDARITATE, capitol la care am rămas, din păcate, CORIJENȚI, ca popor !!!

Întrebarea e: oare de ce sistemul reușește atât de ușor să ne țină DEZBINAȚI, fiecare cu pătrățica lui?

Închei spunându-vă că un popor slab, nedemn și needucat, umilit și abuzat permanent prin foame, mizerie și frig, va ajunge să-și piardă țara, în final!

Apar din ce în ce mai multe analize și studii conform cărora România se află în pericolul crescând de a fi împărțită (ciopârțită) teritorial (autonomie, federalizare, rupere sau pierdere de teritorii, etc.).

Un astfel de popor se va transforma ușor-ușor în viitoare carne de tun pentru războaiele și conflictele altora!

Încă se mai poate face ceva, dar nu pentru multă vreme.

Timpul trece în defavoarea noastră, a celor în pieptul cărora încă mai bate o inimă de ROMÂN.

Aurelian Popa

 • Ivan Delia

  Eu, personal, vă împărtășesc multe dintre păreri și vă mulțumesc că, cel puțin prin efortul de atenționare, mențineți vioaie flacăra conștiinței de neam! Din păcate, da, suntem la mare ananghie!

 • vasile

  din pacate suntem condusi de indivizi fgara coloana vertebrala.Patriotismul pentru ei suna a gol.
  Tot timpul accepta “directivele” de la Bruxelles sau Washington fara sa puna tara si populatia tarii pe primul plan.
  Rusine cu astfel de con ducatori.

 • Corina

  Suntem conduși de trădători și de analfabeți funcționali. Nu gândesc în perspectivă ci pe moment, acum să prăduiesc pentru că acum sunt la putere. Problema este că dacă ar funcționa cele 5 puteri ale statului, politicul nu ar vinde țara. Judecătorii și procurorii nu își fac datoria. Cum să asiști la desființarea libertății, al dreptului de proprietate și la bani și tu justiție să nu faci nimic? Păi Judecătorii și procurorii vor fi înlocuiți de inteligenta artificială și tot poporul vor spune că nu avem nevoie de oameni pentru dreptate. Omul este corupt și slab pregătit. Roboții și inteligenta artificiala sunt buni în justiție, politie, armată, învățământ și de ce nu în politică Dacă ar candida Iohannis contra unui robot cu cine ați vota? 🙂

 • alex

  Va salut d-le Aurelian si va felicit pentru ce faceti pentru Romania, atat cat va stau puterile!La intrebarea dtra, credinta mea este ca va exista Romania, dar nu pot sa bag mana in foc ca va exista ca tara suverana, independenta si indivizibila! Vina o purtam noi, romanii, pentru ca suntem prea ignoranti, prea lasi, foarte tradatori de Neam si de Tara, intr-un cuvant prea jidaniti! Am pierdut credinta in valorile noastre stramosesti, in morala noastra straveche! Lipsa educatiei de dupa ’90 incoace, isi spune puternic cuvantul! Exista o singura solutie: unirea tuturor fortelor nationaliste(adevarat nationaliste) in jurul unui nucleu reprezentat de elitele noastre, pentru a crea o adevarata revolutie, nu ca cea din ’89(lovilutie!)Nu se poate face nici o reforma sub nici un aspect, fara varsare de sange! Nu cred in nici un partid politic, toata clasa politica este vanduta marilor multinationale! Nu putem astepta nimic de la ele! Reformele vor trebui facute la sange, luat totul de la zero, fiindca cancerul este cu metastaze!

 • Raileanu Ionel

  Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa izbândim în această luptă cu oculta mondială, care își îndeplinește planurile prin ai noștri conducători!🙏
  Doamne Ajută!🙏
  Și să ai grijă Doamne Iisuse Hristoase de poporul român, chinuit și în suferință și care își pune speranța doar în tine Doamne Dumnezeule!🙏

 • Gigi

  Mă întreb de ce naiba suntem atât de ușor de păcălit de toată lumea sau există vreun interes?

 • Mircea

  … nu, nu cred ca va mai exista Romania ca teritoriu dar si ca popor asa cum este astazi. Spun asta tinand seama de apatia si pasivitatea manifestata de romani la asalturile Bandei Globalistilor al lui alde B. Gates & co ce au inclus wirusul c@vld proiectat in eprubeta, vaxul care numai asta nu era si destinat de fapt sa distruga sistemul imunitar, legile plx-XXX prin care am fost de acord sa ne lasam copii sa ne fie luati din familie si dati pe mana perversilor, acceptarea de LGBT pe scara larga, a pedofiliei promovate chiar la nivel de ONU, cedarea tutror resurselor majore ale tarii pe nimica toata unei bande provenite tot de la Globalisti cum este OMV, orase de 15min, etc.
  Orice popor care nu este in stare sa se apere pe sine insasi de atacuri si mai ales pe proprii copii nevinovati care sunt viitorul oricarei natiuni, trebuie sa dispara. Vremuri usoare produc oameni slabi.

  Daca te gandesti putin si este correct astfel, pentru a lasa loc unor popoare mai unite ce au o serie de valori si principii care ii fac sa lupte pentru dreptul lor chiar varsand sange.
  Imi pare evident rau ca acesta este tendinta, dar cel mai rau imi pare de sangele varsat de atati romani in atatea razboaie si asupriri indurate de tara aceasta timp de 700 ani incepand de pe vremea lui Mircea cel Batran si pana acum incluzind 2 razboaie mondiale, ca sa pastreze aceasta tara asa cum este. Eu sunt convins ca stramosii se rasucesc in mormant vazand ce fac urmasii lor apropiati, adica noi, cu mostenirea pentru care multi dintre ei au murit…

 • Bogdan

  Profetic … Nu! Teritoriul nu va mai apartine oamenilor dar Romani vor exista. Romanii sunt plecati prin toata lumea iar cei care au ramas sunt cei asigurati de spaga, putere si combinatii. Aici vorbesc de cei care inca sunt in putere, nu de cei bolnavi, varstnici si persoane cu dizabilitati. Cei care acum va fura ca in codri si isi bat joc de voi stiu acest lucru. Comportament-ul lor de haita si de pradatori este foarte clar. Sunteti si suntem in situatia asta din lipsa de respect a majoritatii, din complacerea in hotie, din prostia cultivata la rang de virtue, din prostitutia femeilor noastre si din crimele fara numar numite ‘ avorturi’. Toti oamenii de seama, acest poor definit prin teritoriu i-a omorat, tradat si alungat de la Decebal incoace. In acest context nu mai ramane istorie decat sa se prescribe prin anihilarea teritoriului numit Romania. Din nefericire nu vom avea soarta Scotiei care fiind sub papuc britanic inca se mai poate defini prin steag, imbracaminte si atitudine. Mai putem spera la gratia divina can talharul pe cruce cersind in ultima suflare existenta. Cu drag al vostru a Roman.

 • Gabudean Horia

  Fratilor si surorilor haideti sa facem ceva practic. Sa nu mai platim taxe si impozite, sa demonstram impotriva razboiului, etc., dar sa facem ceva inainte de alegeri ca sa le siubrezim pozitia tradatorilor care ne conduc.

{ 9 comments… add one }

Leave a Comment