≡ Meniu

ȘTIREA EXACTĂ – 22 mai 2023 (14:00)Pedepse cu închisoarea pentru protestatarii ”violenți”! Legea a fost votată în Parlament: “O persoană care dă cu spray poate fi pedepsită mai aspru decât pentru omor din culpă”

Protestatarii așa-zis violenți riscă până la trei ani de închisoare, potrivit propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Codului Penal, adoptată miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.

Legea inițiată de premierul Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode, este aspru criticată de fostul ministru al Justiției din partea USR, Stelian Ion, care spune că astfel, protestatarii violenți sunt pedepsiți mai aspru decât unii criminali.

“O persoană care dă un jet cu spray, o picătură față de ce au facut jadarmii când au dat cu gaze lacrimogene, poate fi pedepsită mai aspru decât cineva condamnat pentru omor din culpă. La aceste aberații se ajunge.”, a spus Stelian Ion în Parlament.

Propunerea a înregistrat 177 de voturi pentru, 76 de voturi împotrivă şi o abţinere.

Studenții care au protestat vineri la sediile PSD, PNL și la Ministerul Educației au fost sancționați. 3 dube de jandarmi și 2 mașini de Poliție pentru apărarea imaginii unui guvern format și din plagiatori.

Liga Studenților a pichetat vineri sediul Partidului Social Democrat (PSD), Partidului Național Liberal (PNL) și al Ministerului Educației față de modificările inacceptabile care se doresc a fi impuse prin proiectele de lege ale educației, precum și față de modalitatea complet netransparentă în care au loc așa-zisele dezbateri din Camera Deputaților și Senat, accesul reprezentanților organizației fiind restricționat în Parlament și în Ministerul Educației. Participanții la protest au fost sancționați de Jandarmerie, în loc să fie primiți la discuții de reprezentanții coaliției.

Studenții care au protestat vineri la sediile PSD, PNL şi la Ministerul Educaţiei au fost sancţionaţi. 3 dube de jandarmi şi 2 maşini de Poliţie s-au prezentat la fața locului.

{ 2 comments… add one }

Leave a Comment

Următorul articol:

Articol precedent: