≡ Meniu

STIREA EXACTĂ – 18 mai 2023 (14:00)

1. Au fost contre dure în Parlamentul European săptămâna trecută între Cristian Terheș și o socialistă pe tema ideologiei de gen: Cum pretindeți că apărați drepturile femeilor când voi nu mai știți defini ce e o femeie?

Parlamentul European a fost animat de o aprinsă dezbatere pe data de 9 mai 2023 pe tema recunoașterii Convenției de la Istanbul la nivel european, care a condus inclusiv la un schimnb dur de replici pe tema ideologiei de gen între europarlamentarul conservator Cristian Terheș și socialista Evin Incir.

Vorbind despre ideologia de gen promovată de această convenție, care redefinește ceea ce e o femeie, europarlamentarul Terheș a arătat că această redefinire a identității unei femei e cel mai grav atac la adresa femeilor, deoarece permite unui bărbat să fie recunoscut ca femeie doar pentru că el se “identifică” astfel.

“Un bărbat se poate identifica ca fiind mașină, dar asta nu înseamnă că într-o societate sănătoasă la minte îi putem da acelei persoane un număr de înmatriculare, în locul unei cărți de identitate”, a spus Terheș.
În replică europarlamentarul socialist Evin Incir a spus că un grup de bărbați de pe partea dreaptă “ne spun nouă, femeilor, că Convenția de la Istanbul nu are nici un efect în viețile noastre”.

Răspunzând acestei replici, europarlamentarul Terheș a spus: “Cu tot respectul dragă colega, tu nu poți identifica ce e o femeie! Dacă voi, ce vă aflați pe așa-zisă “parte stângă”, nu puteți identifica ce este o femeie, cum puteți da legi care să vă protejeze?”.

2) Klaus Iohannis a promulgat ordonanța care a „îndulcit” taxa de solidaritate. OMV Petrom va plăti mai puțin, în timp ce Black Sea Oil&Gas este scutită

Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea taxei de solidaritate pentru companiile energetice, varianta care reduce puternic suma care trebuie plătită de OMV Petrom și care va scuti Black Sea Oil&Gas de la plata acestei taxe. Modificarea a fost adoptată de Camera Deputaților în data de 3 mai.

Coaliția PSD-PNL-UDMR a modificat suprataxa prin care voia un miliard de euro de la OMV Petrom. Anterior, OMV Petrom a numit neconstituționale anumite amendamente, care o făceau să plătească taxa, iar Klaus Iohannis a cerut reexaminarea.

Legea merge acum la publicare în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare la 3 zile calendaristice de la publicare.

  • MM

    Cred ca toti independentii trebuie sa se uneasca intr-un partid. Prea multe voturi care vor merge catre o singura persoana, avem nevoie de multe persoane in parlament care sa poata sa faca ceva. Un independent sau doi in parlament putere nu vor avea… parerea mea.

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment

Următorul articol:

Articol precedent: